Udhetimi im

A përbën lajm kur një shqiptar i ardhur vetëm para pak vitesh në Mbretërinë e Bashkuar, si refugjat, pa ditur të thotë as “mirëmëngjesi” apo “kam uri”, dhe ka arritur të kthehet në modelin e njeriut të suksesshëm, pa harruar “këngën e djepit”? Në vetëm pak vite ka arritur jo vetëm të punësohet, apo të punësojë bashkatdhetarët e tij , por të punësojë edhe britanikët….  Raste të tilla janë vërtetë të shumta dhe ne do të përpihemi që në çdo edicion të sjellim modele të tilla, duke besuar se do të mund të realizojmë një nga dimensionet e misionit tonë . Besojmë se publikimi i profileve të tilla,  do të jetë një proces sinteze, që do të shndërrohet në një fanar që ndriçon rrugën e dritë-shkurtërve, atyre që “u ka humbur rruga në oborr”, dhe që nuk mund të shohin më larg sesa një derë kazinoje… apo tavolinës së kafeve të stërzgjatura, ku bisedat nuk mbarojnë asnjëherë, sidomos ato për politikën.

Jeni të lutur të na sugjeroni shembuj dhe modele të suksesshëm shqiptarësh në Britani. The Albanian  

Page 2 of 7 1 2 3 7

The Albanian video production

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.