Stuhia më e fortë e borës në Australi

Është koha për të hequr bluzët me mëngë të shkurtra dhe për të veshur pulovrat e leshit në Australi.

Dimri jugor ka befasuar me të vërtetë shtetet e New South Wales dhe Queensland me atë që është quajtur stuhia e dëborës më e madhe në 30 vite. Rënia e papritur e temperaturave ka shkaktuar përcarje të trafikut,  të ajrit, e të transportit hekurudhor dhe ndërprerje të energjisë.

Si një masë paraprake,janë mbyllur pesëdhjetë shkolla dhe zyra të tjera publike.