Mogherini nis 2017 me deklarata të forta: Ballkani në zemër të Evropës, e ardhmja e tij është në BE

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Federica Mogherini, ka thënë se Ballkani është i vendosur në zemër të Evropës dhe si i tillë, ka të ardhmen në BE.
Ndër tjera, ajo në blogun e saj ka shkruar se rruga e Ballkanit drejt BE-së është në mesin e 12 pyetjeve që duhet të adresohen në vitin 2017.
Mogherini ka treguar se fokusi i BE-së do të vazhdojë të jetë në tejkalimin e armiqësive të së kaluarës dhe punësim e unitet për të rinjtë që vijnë nga ky rajon.