Mesha e Papës, sheshi “Nënë Tereza” i nënshtrohet restaurimit

Me rastin e vizites se Papes Francesk I me 21 shtator, sheshi Nene Tereza, ku ai do te mbaje meshen solemne, do te restaurohet i gjithi dhe ne te tere elementet perberes te tij, fasada, ndricim, trotuare, shkallare, infrastrukture.

Lajmi bëhet i ditur nga Artan Shkreli i cili përmes një postimi në Facebook shprehet se një fllad freskie do e shnderroje ate shesh, sot ne degradim e siper, ne nje ansambel harmonik shembullor per arkitekturen dhe hapesiren urbane qe ngerthen.

Sipas tij kjo do te jete vetëm faza e pare e nderhyrjes.