Këto janë dobitë e sodës së bukës

Këtë përbërës mund ta përdorni për të zbardhuar dhëmbët, apo si maskë për fytyrë. Gjithashtu soda e bukës është e njohur për luftimin dhe pastrimin e parazitëve nga frutat dhe zarzavatet.

Me të po ashtu mund të shmangni erën e djersës nga sqetullat dhe këmbët.

Ndihmon edhe në tretje të ushqimit, pastrim të tapetit si dhe lufton kripërat e depozituara të ujit në lavatriçe dhe enëlarëse.