I kemi hedhur kot deri më tani farat e avokados, ja sesi t’i përdorni!

Avokado është një prej frutave të preferuara të shumë njerëzve, por shumë prej nesh dështojnë t’i përdorin siç duhet përfitimet e tyre.

Ne konsumojmë frutin, por në fakt pjesa më e shëndetshme e tij janë në fakt farat. Ato kanë nivelin më të madh të antioksidantëve krahasuar me frutat dhe perimet e tjera. Por a e dini se 70% e këtyre vlerave antioksiduese është e përqendruar tek farat e tyre? Me siguri që jo, pasi përndryshe nuk do t’i kishit hedhur ato.

Vetë fruti i avokados është shumë i pasur në vlera, të cilat janë shumë të rëndësishme për shëndetin dhe kurojnë shumë sëmundje.maxresdefault (33)

Ndërkohë që farat e avokados reduktojnë nivelet e kolesterolit, ndihmojnë me inflamacionin dhe po ashtu me procesin e tretjes. Konsumimi i farave të avokados ndikon edhe në rritjen e sistemit imunitar.

Edhe më shumë arsye që herën tjetër të mos i flakni farat e avokados? Ato ndihmojnë gjithashtu edhe me humbjen e kileve që ju mundojnë.