Dr. Rudina Jasini: Ja pse krijohet Gjykata Speciale (video)

Kosova po përjeton sot një krizë të thellë politike, me parlamentin e bllokuar që nga muaji shtator për shkak të protestave të opozitës, ndërsa organi ligjvenës është në prag të limiteve kohore për të zgjedhur presidentin e ri. Një zhvillim tjetër i rëndësishëm që pritet këtë vit, dhe që për momentin duket sikur është lënë në harrese për shkak të bllokimit të parlamentit, është edhe miratimi i ligjislacionit të duhur për fillimin nga puna të Gjykatës së Posaçme për krimet e luftës. Për të diskutuar sa do të ndikojë kjo gjykatë për drejtësinë dhe demokracinë në Kosovë, Zëri i Amerikës zhvilloi një bisedë të drejtpërdrejtë me Doktoren e shkencave juridike, Rudina Jasini, eksperte e ligjeve ndërkombëtare penale.