Busti i Skëndërbeut në nje fshat te Siçilisë

Kjo foto tregon bustin e heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastrioti – Skëndërbeu në një fshat të Siçilisë, ne Piana Degli Albanesi.

Fotoja është realiziuar nga kalabrezi Giorgo Ferrara.

Kjo mund të jetë dhe dëshmia më e qartë sesa vazhdon akoma të ruhet tradita shqiptare në Kalabri, edhe pse ka 500 vjet qëkurse shqiptarët janë larguar përtej brigjeve të Adriatikut, për në Itali.