Bushati: Nuk ka platformë të Tiranës, Shqipëria nuk përzihet në Maqedoni

Bushati tha se është gabim që Deklarata politike shqiptare të quhet platformë e Tiranës, duke shtuar se Shqipëria nuk përzihet në Maqedoni, por këshillon në mënyrë miqësore.

“Nuk është e saktë të thuhet se ka platformë të Tiranës. Nuk ka platformë të Tiranës. Ka një platformë të partive politike shqiptare, për të cilën është diskutuar me Gruevskin dhe Zaevin. Asnjëherë nuk jemi përzier në punët e brendshme të Maqedonisë dhe jemi shumë të kujdesshëm gjatë këshillimit në mënyrë miqësore”, tha shefi i diplomacisë së Shqipërisë, shkruan AlsatM.

Bushati këto deklarata një tryezë të organizuar nga Fondi Marshall Gjerman në Uashington.